Skillcode

Julkaistu

Uudenlainen Datan ja analytiikan upskilling –oppimisohjelma käynnissä

Dataosaamisen kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti osaamismarkkinoilla viimeisten vuosien aikana. Dataosaamista on totuttu johtamaan yrityksissä rekrytointien kautta ja erillisiä datan työstämiseen keskittyneitä tiimejä on rakennettu lähinnä isoimpiin yrityksiin. Dataa kertyy kuitenkin kaiken aikaa, olipa kyseessä pörssiyritys tai start up ja data on nykyään yritysten tärkeintä pääomaa. Mutta jos ei ole osaamispääomaa, miten syntyvää dataa voi valjastaa voittavan liiketoiminnan hyväksi?

Vastauksena markkinoiden osaamispulaan Skillcode loi uudenlaisen datan ja analytiikan upskilling-oppimisohjelman yhdessä Microsoftin ja teknologiakoulutuskumppanin Sulavan kanssa. Ohjelman avulla kasvatetaan dataosaamista henkilöille, jotka toimivat HR:n, talouden ja liiketoiminnan kehityksen tehtävissä. Datakyvykkyyden lisäksi ohjelman avulla halutaan kehittää myös osallistujien jatkuvan oppimisen taitoja. Ohjelmassa pureudutaan esim kysymyksiin; miksi jatkuvan oppimisen mentaliteetti ja vuorovaikutus ovat niin tärkeitä taitoja tulevaisuuden työelämässä?

Kokonaisuus lähtee yksilön näkökulmasta ja tarjoaa datan ja analytiikan sekä oppimisen taitojen boost-kuurin, joka juurtuu myös omaan organisaatioon. Oppimisohjelman aikana toteutettava projektityö vie uuden opin osaksi työtä ja auttaa myös opin jakamisessa muille organisaation jäsenille.

3kk mittainen oppimisohjelma on suunniteltu siten, että uuden oppiminen ja työtehtävät kulkevat rinta rinnan, toisiaan täydentäen. Ohjelmakokonaisuus huipentuu kesäkuussa sertifiointitilaisuuteen, jolloin osallistujilla on mahdollisuus näyttää toteen uudet taidot PowerBI -työkalun osalta.

Ensimmäiseen oppimisohjelmassa on mukana 14 omasta osaamisensa kehittämisestä ja oppimisesta innostunutta oppijaa eri organisaatioista. Tämä luo oivallisen pohjan vertais-ja sparraustuelle sekä rakentaa myös jatkoon tärkeää verkostoa datan hyödyntämisen lipunkantajista eri toimintoihin ja prosesseihin liittyen. Osallistujia on niin insinööreistä HR-henkilöihin, työsuhdeasioiden asiantuntijoihin sekä liiketoiminnan kehittäjiin asti.

Monissa organisaatioissa tartuttiin kovasti puhuttavaan osaamisen jakamisen teemaan ja suurimmasta osasta yrityksiä osallistujia tulikin kaksi.  Työparin ajatuksena on miettiä pitkällä tähtäimellä miten dataosaamista viedään eteenpäin ja jaetaan omassa organisaatiossa.

Vaikuttavia ja innostavia oppimisen ratkaisuja, joilla on myös aito vaikutus asiakkaidemme liiketoimintaa ja kilpailukykyyn -näitä Skillcode haluaa olla rakentamassa!

Marjo Kaukoniemi
Learning Concepts Lead
marjo.kaukoniemi@skillcode.com

Takaisin

Lue myös

Julkaistu 26.9.2023

Growth upskilling -ohjelmat 2023-2024

Growth -ohjelmat rakentavat osaamista, jolle on kysyntää   Skillcoden 2023-2024 Growth -ohjelmat pureutuvat tämän hetken kysytyimpiin osaamistarpeisiin; data- ja analytiikka, projektijohtaminen, tekoäly ja markkinointi. Growth upskilling -ohjelmat ovat täysin uudenlainen oppimisen konsepti, jotka ovat suunniteltu suoritettavaksi ketterästi työn ohessa. Ohjelmat koostuvat innostavista oppimisen menetelmistä, joiden avulla oppiminen on monipuolista ja... Lue lisää